BAY SESLENDİRMENLERİMİZ

Mazlum KİPER - Bay Seslendirme


Bahtiyar ENGİN - Bay Seslendirme


Atilla ŞENDİL - Bay Seslendirme


Ercan DEMİREL - Bay Seslendirme


Sinan DİVRİK - Bay Seslendirme


Tarkan KOÇ - Bay Seslendirme


Utku KIRDEMİR - Bay Seslendirme


Sinan TATLI - Bay Seslendirme


Tansu ÇAĞLAYAN - Bay Seslendirme


Ceyhun YILMAZ - Bay Seslendirme


Hakan BOZBEY - Bay Seslendirme


Rüzgar AKSOY - Bay Seslendirme


Bora SİVRİ - Bay Seslendirme


Murat PROSÇİLER - Bay Seslendirme


Gökhan KARABİNA - Bay Seslendirme


Fatih ER - Bay Seslendirme


Uğur KAYABAŞI - Bay Seslendirme


Berkay ÇAKIR - Bay Seslendirme


Mehmet ŞELLİ - Bay Seslendirme


Mehmet AYANOĞLU - Bay Seslendirme


Eren SUNAY - Bay Seslendirme


SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

Örneğin ; İhtiyaç duyduğunuz Seslendirme ile ilgili detaylı bilgi almak ister misiniz?

Bay Seslendirme Hakkında

Bazı sesler vardır duyduğunuz anda işi gücü bırakır dikkat kesilirsiniz. Dünyanın en sıkıcı konusu bile onların sesiyle bünyenizde masal ya da şiir etkisi yaratabilir. Çağrı Filminde Anthony Quinn’in üstlendiği Hz. Hamza rolünü hatırlayınca kulağımızda Agah Hun’un sesi çınlar. İftar dualarının unutulmaz sesidir Nur SUBAŞI. Yeşilçam filmlerinde sık sık seslendirme yapmış olan ve daha çok nayır nolamaz tarzı ile ön plana çıkmış seslendirme sanatçımızdır Abdurrahman PALAY, Ferdi TAYFUR eski Yeşilçam filmlerinde sesiyle kalbimize taht kurmuşken Sadettin ERBİL Erol TAŞ’ın kahkahalarını atmıştır. Taş Devri çizgi dizisinde Fred karakterini hep Gazanfer ÖZCAN’ın sesiyle hatırlarız. Battal Gazi’nin “Savulun Bizans köpekleri” nidalarını hepimiz hatırlarız. Yıllarca Cüneyt Arkın’ın sesi olmuştur Toron KARACAOĞLU. Bir yudum insan denince saygıyla anarız Mümtaz SEVİNÇ’i. Gandalf denince de ceketimizi ilikleyerek yadederiz İstemi BETİL’i. Belgesellerde her anlattığı aklımıza kazınmıştır Kerem YILMAZER’in. Bruce WİLLİS ve Mell GİBSON Alev SEZER’in sesiyle adeta bütünleşmiştir. Uzay Yolu’nda, Mr. Spock karakterine hayat veren Erol AMAÇ’tır. Keloğlan denince dudaklarımızdan Rüştü ASYALI ismi dökülür. Ruck Hudson, Paul Newman gibi aktörlerin unutulmaz sesidir Çetin TEKİNDO, Sylvester Stallone Dustin Hoffman ve Bill Cosby gibi isimleri Sezai AYDIN’ın sesiyle sevmişizdir. Harry Potter’da Hagrid, Yüzüklerin Efendisi’nde Saruman’dır Mazlum KİPER. Desperate Housewives’da Tom Scavo’dur Atilla ŞENDİL, Tomy Lee Jones , Omar Sharif , Jack Nickholson, Morgan Freeman, Richart Harrison, Peter O’toole gibi pek çok aktörün sesi olmuştur Ercan DEMİREL. Avengers İnfinity War filminde Thanos karakterinin, Transformers serisinde ise Optimus Prime karakterinin seslendirmelerini yapmış usta ses Ayhan KAHYA’dır. Tom Cruise’un bütün filmlerindeki sesin sahibi Sungun BABACAN’dır.Çocuklar Duymasın dizisinin meşhur taşfırın erkeği Haluk olarak hatırladığımız Tamer KARADAĞLI Godfather filminde Al Pacino’ya sesiyle hayat vermiştir. Robert De Niro, Jeremy İrons, Danny de Vito, Laurance Fishburne, Wesley Snipes, Eddie Murphy, Anthony Hopkins’e Ali GÜL sesiyle hayat vermiştir. Full House dizisinde Uncle Jesse karakterini konuşarak kalbimize kazınan Yekta KOPAN’dır. Jim Carrey denince akla gelen ilk isim Ziya KÜRKÜT’tür. Ali POYRAZOĞLU, Haluk BİLGİNER, Selçuk YÖNTEM…Ne mutlu bize ki, saymakla bitmeyecek, sesi mühür etkisine sahip seslendirme tarihine adını altın harflerle yazdıran pek çok Bay seslendirme sanatçımız var.


Bu değerli seslerin pek çoğu, dublajın yanı sıra pek çok önemli firmanın da marka sesi olmuştur. Bir markanın kendini hangi sesle anlatacağı bir filmin başrol oyuncusunu kimin canlandıracağı kadar ehemmiyet taşır. Hedef kitle üzerinde oluşturulmak istenen güven duygusu markanızın sesiyle doğru orantılıdır. Markaların özellikle Bay seslendirmenleri tercih etmeleri aslında biraz arz talep meselesi. Örneğin Mercedes otomobillerdeki navigasyon cihazlarında İngilizce’den Çince’ye 15 dilde sürücülere bir kadın sesi rehberlik ediyor. Bay sesi ise sadece Türkçe’de var. Firmaya bunun nedeni sorulduğunda Mercedes, “Araştırmalarımız, tüm dünyada navigasyonda kadın sesi istenirken, Türk sürücülerin Bay sesi tercih ettiğini gösteriyor” yanıtını vermiştir. Gerçekten de tüm ülkelerde navigasyon sesi bir kadına aitken Türk Mercedes kullanıcıları bu rolün sempatik bir Bay sesinden yapılmasına önem veriyor. Elbette bunun arkasında çeşitli sebepler olabilir ama firma bu isteği göz ardı etmiyor ve bir Bay seslendirmen tercih ediyor.


Reklamlarda, belgesellerde, filmlerde dublajın yani karaktere girerek yapılan seslendirmelerin dışında bir de ‘voive over’ yani dış ses kullanılıyor. Bu dış seslerin büyük bir çoğunluğu ise Bay. Hatta haber bültenlerini, magazin programlarını kadınlar sunsa bile VTR'ler yani bantların seslendirmeleri de genellikle Baylere aittir. Üstelik bu sadece bizim ülkemize has bir durum değil. Dünyada da dış ses talebini genellikle Bayler karşılıyor. Özellikle reklam sektöründe bas ve kalın Bay sesi kullanmak tüketiciye güven veriyor. Tok bir Bay sesinin inandırıcılık özelliği olduğu kabul ediliyor. Bay sesler özellikle inşaat, banka, otomotiv, spor, tanıtım, organizasyon gibi belli reklamlarda kullanılıyor. Bay seslendirmenler markanın hedeflerine ulaşmasını sağlamak için çok önemli bir görev üstleniyorlar. Bir seslendirme ajansı sesiyle markalaşmış bu nedenle seslendirdiği markanın da değerini yükselten Bay seslendirme sanatçılarını ses castında bulundurmanın yanı sıra no name olan ama geleceğin yıldız sesi olma adaylarına da kucak açmalıdır.


Seslendirme denince akla pek çok alan gelir. Çünkü profesyonel bir ses sanatçısının ses verdiği konuların ve olayların sınırı net bir şekilde çizilemeyecek kadar fazladır. Bu konuda hizmet veren ses kayıt ajansları da her müşterinin iş alanına göre uygun bir iş teslimi yapabilmek için alanında profesyonel ses sanatçıları ile çalışmayı tercih ederler. İyi bir ses sanatçısı olabilmek için öncelikle ses rengi ve tınısının kulağa hoş gelmesi gerekir. Ancak tek başına sesin güzelliği ses sanatçısı olabilmek için yeterli değildir elbette. Çünkü seslendirme sadece bir metni düz bir şekilde okuma anlamına gelmemektedir. Özellikle bir karaktere ses verilmesi gereken durumlarda o karakterin özelliklerine, beden diline, kişiliğine göre konuşmak ve gerektiği durumlarda da şive ve ağız gibi ek özelliklerle ile karakteri daha iyi vurgulamak gerekir. Dolayısı ile ses sanatçılarının ses güzellikleri ile birlikte diksiyonlarının diksiyonları ile birlikte diğer ses eğitimlerinin yeterli seviyede olması beklenir. Ulusal ya da özel olmak üzere bu mesleği sürdüren birçok ses sanatçısı bulunuyor. Hem bayan hem bay seslendirme sanatçılarının yanında onlar kadar kalabalık olmasa bile çocuk seslendirme sanatçıları da yer alıyor. Ancak bazı durumlarda çocuk seslerini sesi eğitimli bir yetişkin de rahatlıkla çıkarabiliyor. Bay seslendirme bu noktada oldukça önemli olabiliyor. Ses kayıt ajansları müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek ve ihtiyaçlarının tam karşılığını verebilmek için ses sanatçılarınca hazırlanan demolardan bir portföy oluşturuyorlar. Müşteri de ihtiyacı olan sese ulaşabilmek için bu demoları dinleyerek doğru ismi kolayca belirleyebiliyor. Bay seslendirme sanatçılarının da yer altığı casting listelerinde erkek sesine ihtiyaç duyan bir müşteri de iş tanımına göre farklı ses aralıkları arasında seçim yapabiliyor. Erkek sesine en çok ihtiyaç duyulan alan kuşkusuz sinema ve dizilerdeki erkek karakterler. Karakterin yaşı, kişiliği, tavırları, dominant ya da resesif hali hep ses rengini belirleme açısından iyi birer done haline gelecektir. Böylece Bay seslendirme amaçlarına ulaşabiliyorlar.

Bayan yerine Bay seslendirme sanatçısının tercih edilmesi seçim dönemlerinde de sıklıkla kullanılır. Çok daha gür, etkili ve tavizsiz olan erkek sesi bir konuyu deklare etme, kabul ettirme ve bilgi aşılama ile fikir aşılama olaylarında hep ilk tercih olmuştur. Bayan seslendirme sanatçıları ise tam tersi daha anaç, yumuşak ve somut yerine soyut olayları duyguları ifade ettiği durumlarda daha çok kullanılırlar. Seslendirilmesini istediğiniz metin, reklam, tanıtım, organizasyon, belgesel, bay anonsu ile kitap ve CD seslendirme gibi durumlarda profesyonel kadrosu ile işin başından son teslimine kadar kaliteli hizmet veren ses kayıt ajansları ile çalıştığınızda alanı ne olursa olsun vermek istediğiniz mesajı tam olarak verecek ve işin geneli için verdiğiniz emeğin de tam karşılığını alacaksınız. İletişimin en önemli ayağını oluşturan ses ve konuşma karşımızdakine duygularımızı, isteklerimizi, beklentilerimizi ve verebileceklerimizi ifade etmenin en etkili yoludur. Etkinin doğru seslendirilmesi yani doğru noktada bay seslendirme yapılması önemli olmaktadır. Görsel medya her ne kadar görüntüler üzerine kurulan bir sistem olsa da ses ile tamamlanmadığında görüntünün etkisi hiçbir zaman tam olmayacaktır. Radyo gibi işitsel medyada ise seslendirme tüm sistemin özetidir. Dolayısı ile durum ne olursa olsun o duruma ses vermek, olayı ister bir karakterin ağzından ister yazılı bir metinden aktarmak olsun olayın tamamının anlaşılabilmesi ve mesajın yerini bulabilmesi için ses sanatçıları büyük önem taşır. İletişim sektörünün bir kolu olan ses kayıt stüdyoları aracılığı ile siz de verdiğiniz emeğe en etkili son dokunuşu gerçekleştirmek ve sessiz yarım kalacak ve tam olarak anlamını bulmayacak bir yapıma can katmak adına profesyonel ses sanatçıları ile çalışmaya hazır olmalısınız..

Neden ? Seslendirme Ajansı

Herkesin bir hikayesi var. Belki sayfalar dolusu, belki birkaç satır. Biz; paylaşmak istediğiniz hikayenizi en doğru sesle buluşturuyor , bir bakıma sesli düşünmenize yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda, kimi zaman, Markanızın bir mühür kadar etkili olmasını, kimi zaman, yarattığınız bir karakterin şarkılar söylemesini, kimi zaman da sizi arayanların, güçlü bir merhabayla karşılanarak, hakkınızda fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. İşimiz sadece ses gibi görünsede, bir projenin hayata geçebilmesi için gerekli olan fikir, slogan, senaryo, kurumsal şarkı, marş gibi pek çok creative konuda da hizmet veriyoruz.