JİNGLE SESLENDİRMELERİMİZ

Lets Be Child - Jingle Seslendirme


Gratis - Jingle Seslendirme


Ülker Kremini - Jingle Seslendirme


Sazende - jingle Seslendirme


Bende Bakliyat - Jingle Seslendirme


Peros Kimya - Jingle Seslendirme


Laviva Çikolata - Jingle Seslendirme


Elif Baharat - Jingle Seslendirme


Klimacı com - Jingle Seslendirme


Çağrı Market - Jingle Seslendirme


Pekmez & Tahin - Jingle Seslendirme


Yalçın Alışveriş Mer. - Jingle Seslendirme


Dr. Coffe - Jingle Seslendirme


Deve Kuşu - Jingle Seslendirme


SİZE NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

Örneğin ; İhtiyaç duyduğunuz Seslendirme ile ilgili detaylı bilgi almak ister misiniz?

Jingle Reklam Seslendirme Hakkında

Sürekli duyduğumuz Jingle kelimesi tam anlamıyla ne demektir hiç düşündünüz mü? Minik bir şarkı mı? Şiir mi? Tekerleme mi? Akılda kalıcı bir müzik mi? Ya da slogan mı? Jingle tüm bunların hepsi demektir aslında. Jingle izleyici ya da dinleyici tarafından kolayca sindirilen ve sevilen bu yüzden markalar tarafından en çok tercih edilen bir reklam yöntemidir. İmajlarını belirlemek muhafaza etmek ve geniş kitlelere ulaştırmak isteyen markalar bunu kısa ama etkili bir yol olan Jingle ile yapabilmektedirler. Jingle radyo veya televizyonda bir markanın tanıtımını yapmak için kullanılan akılda kalıcı sözcükler ve melodilerin birleşmiş halidir diyebiliriz.


Markaların isteği doğrultusunda var ise kendi imaj müzikleri üzerine yeni sesler okunabilir. Yenilik sever markalar için ise kendileri için müzik üretilebilir ve marka bilgileri dahilinde sözler yazılıp yeniden bestelenebilir. Farkedilebilir olmak için iyi müzik üretmek gerekmektedir. Jingle ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Jingle seslendirmeler hafızanıza sızmak ve yıllarca orada kalmak için tasarlanır. Araştırmacılar daha kısa ve daha basit melodinin kafanızda takılma olasılığının daha yüksek olduğuna dikkat çektiler. Örneğin “bisküvi denince akla hemen onun adı” gelir sloganını ve melodisini duyduğunuzda aklınıza hemen ETİ gelir.


Bir Jinglenin başarılı olması ve amacına ulaşması için gerekenleri özetlemek gerekir ise ilk söylenecek şey kısa ve basit olması gerektiğidir. Markanın ismi kesinlikle ön plana çıkarılmalıdır. Jingle yapılacak markanın muadillerinin nasıl çalışmalar yaptıkları incelenmeli tekrara düşülmemelidir. Jingle Seslendirme hazırlarken, çok iyi bir slogan bulunmalı ya da en az slogan kadar başarılı ve kolay hatırda kalacak bir melodi tercih edilmelidir. Sloganı müzikle doğru bir şekilde kucaklaştırabilmek Jingle yapımında en önemli unsurlardan biridir bir diğeri de başka bir melodiyi ya da markayı hatırlatmaması gerektiğidir.


Jıngle yapımında telif hakları konusunda da bilinçli olmak gerekmektedir. Peki nedir telif hakkı? Telif hakkı devlet tarafından sağlanan bir fikri mülkiyet koruması biçimidir. Telif hakkı koruması yayınlanmış veya yayınlanmamış olsun elle tutulur bir şekilde sabitlenmiş verileriniz için kullanılabilir. Temel olarak telif hakkı yarattığınız şeylere sahip olmanızı sağlayan bir yasadır. Sınırlı telif hakkı verilen jingle seslendirmeler sadece yerel mecralarda kullanılabilir. Sınırsız telif hakkı verilen Jingle Seslendirmeler ise genel olarak ulusal medya ağında belirli süre için kullanılabilinmektedir. Hatırda kalması dolayısı ile bazı markalar günümüz şarkı melodilerinin üzerine kendi marka metinlerinin okunmasını isteyebilmektedir. Bu gibi durumlarda sınırlı telif hakkı verilebilmektedir.


Jenerik Seslendirme Hakkında

Jenerik Seslendirme kelime kökeni olarak Fransızca'dan (générique) dilimize ve diğer birçok farklı dile giriş yapmıştır. Kelimenin asıl anlamı “tanıtma yazısı veya genel” anlamına gelmektedir. Günümüzde filmlerin ve dizilerin başında gösterilen jenerikler de yine aynı şekilde izleyicilere yapımın ne hakkında olabileceği şeklinde bir fikir vermeyi amaçlamaktadır. Jenerik ana temanın karakteristik özelliklerini, ana hatlarını içeren sunumdur da diyebiliriz. Jenerik sadece ürün reklamları için değil, sinema filmlerinin ve televizyon programlarının açılış ve kapanışlarında kullanılan, izleyeceğiniz film hakkında bilgi veren müzikli akıştır. Jenerik izlenecek filmin ya da programın tanıtımını yapan, bitişinde de projeye emek verenlerin sıralandığı müzikli sunumdur da diyebiliriz.


Bir jenerikte görüntü içeriği kadar jenerik müziği ve seslendirmesi de çok önemlidir. Jenerik Müziğini ya da seslendirmesini duyduğunuz anda hangi programa ya da filme ait olduğunu hatırlıyorsanız o jenerik başarılı bir sunum yapmış demektir. 1985 yılında TRT'de yayın hayatına giren rahmetli Mehmet Ali Birand'ın sunduğu 32. Gün jenerik müziği ismi Eve Of The War'dır. Duyulduğu anda 32. Gün’ün başladığını hatırlatır. Jenerikler için orjinal müzikler de bestelenmektedir. Fenomen dizi Bizimkiler’in jeneriğindeki melodi nerede duyulsa dizi hatırlanır. 1989'da TRT'de yayınlanmaya başlayan Susam Sokağı en unutulmaz çocuk programlarındandır ve Jenerik Müziği duyulduğu anda kendini anımsatır. Jenerik ve Jenerik Müziği hazırlarken hem görsel hem de işitsel hafızaya yol gösterecek hatırlanması kolay içerikler hazırlamak bu alanda amaca ulaşmanın en garanti yoludur.


Neden ? Seslendirme Ajansı

Herkesin bir hikayesi var. Belki sayfalar dolusu, belki birkaç satır. Biz; paylaşmak istediğiniz hikayenizi en doğru sesle buluşturuyor , bir bakıma sesli düşünmenize yardımcı oluyoruz. Bu bağlamda, kimi zaman, Markanızın bir mühür kadar etkili olmasını, kimi zaman, yarattığınız bir karakterin şarkılar söylemesini, kimi zaman da sizi arayanların, güçlü bir merhabayla karşılanarak, hakkınızda fikir sahibi olmalarını sağlıyoruz. İşimiz sadece ses gibi görünsede, bir projenin hayata geçebilmesi için gerekli olan fikir, slogan, senaryo, kurumsal şarkı, marş gibi pek çok creative konuda da hizmet veriyoruz.